Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ADVENT 2016.

letoltes.jpg2016.12.14.-adventi-osszejovetel-012.jpg2016.12.14.-adventi-osszejovetel-003.jpg2016.12.14.-adventi-osszejovetel-009.jpg2016.12.14.-adventi-osszejovetel-015.jpg

Karácsonyi köszöntő 2016. december 14.
Szeretettel köszöntök minden kertbarátomat a mai adventi összejövetelünkön.
Így a naptári év végéhez közeledve megérint mindannyiunkat a karácsony varázsa, ez a titkokkal övezett nap, amely a békesség, az életbe vetett hit ünnepe is.
Köszönöm, hogy veletek együtt sikerült megteremteni ezt a békés, együvé tartozás érzését, a meghittség harmóniáját, mely nagyon fontos a családokban és a közösségekben egyaránt.
A karácsonynak örök és mindig aktuális üzenetei vannak. Ilyen a szeretet, a törődés, a tisztelet, az egymás iránti türelem, a mások megértésének szándéka, az önzetlenség.
Azt üzeni, hogy meg kell tanulnunk és ezt a képességet meg kell tartanunk, hogy tiszta szívvel, szeretettel örüljünk.
A szeretet példamutatással terjed. Törekedjünk hogy minden napra egy cseppnyi karácsonyt jegyezzünk elő. Gondoljunk arra, hogy vannak tőlünk elesettebbek, rászorultabbak, vannak segítségre váró magányos és beteg emberek.
Sokszor elég egy mosoly, egy kedves szó, mely örömöt hoz az azt éhező számára.
Szerencsések vagyunk mi, akik ilyen szeretettel is összetartott közösségbe tartozunk. Az újaknak a kertbarátoknál van példa. Elég ha a mai ünnepi összejövetelünkre gondolunk.
Mindenki ünneplőbe öltözött nemcsak külsőleg, de a lelke is. Egy kis időre hátra hagyjuk feladatainkat, gondjainkat, a mindennapjainkat és egymásra figyelünk.
Szeretettel készültünk erre a napra úgy is, hogy jó szívvel hoztuk el azokat a finomságokat, amivel egy-mást látjuk vendégül.
Álljunk meg egy pillanatra! Gyújtsunk gyertyákat, emlékezzünk azokra, akik már nincsenek velünk, gondoljunk azokra, akiket szeretünk, de a karácsonyt tőlünk távol ünneplik.
A karácsony biztató fénye mellett szorítsuk meg egymás kezét, mosolyogva biztassuk egymást. Vigyázzunk családunk és saját magunk egészségére, mert ha van egészség, az ember csodákra képes!
Őrizzünk meg ebből az ünnepi pillanatból az eljövendő év hétköznapjaira azért, hogy azokból is kicsit ünnepit, kicsit méltóságteljest, a hétköznapoktól eltérőt varázsoljunk!
Minden kedves kertbarátomnak kívánok békés, szent karácsonyi ünnepet és egészégben, örömteli boldog új esztendőt!

                                                                  Hegedüs Csabáné
                                                                  kertbarátok elnöke