Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bemutatkozás

KERTÉSZKEDJ,MŰVELŐDJ,BARÁTKOZZ.

VÉDD A TERMÉSZETET ÉS A KÖRNYEZETET!

 

2012.12-03-kertb.vez.v.-milan--honlapfenykep-011.jpg

 

 

 

Hegedüs Csabáné a Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre elnöke köszöntöm kedves honlaplátogatónkat. Köszönöm, hogy megtisztelt érdeklődésével bennünket. Engedje meg, hogy bemutassam szerény kis csoportunkat. Ehhez az idő kerekét l972-ig kell visszaforgatni. Ekkor találkozott néhány természetet szerető kiskert tulajdonos. Beszélgetésük végén úgy határoztak, hogy megalakítják a Kertbarát szakkört, azzal a céllal, hogy itt kicserélhetik gondolataikat, tapasztalataikat. Gáti Józsefet választották a szakkör élére. /Első elnök/ Betegsége miatt l984-ben a munkák irányítását átadta Horváth Imrének. 1987-ben Horváth Imre szintén betegség miatt lemondott. Ekkor Kocsis Józsefet választották elnöknek. A szakkör létszámának /50-80 fő/ növekedésével a szakmai érdeklődés is nőtt. Igy külső előadókat, egyetemi tanárokat kértek fel a kerti munkákat segítő előadások megtartására. A tagok úgy döntöttek, hogy a kerti munkájuk gyümölcseit bemutatják a város érdeklődő közönségének. Innen ered a ma már hagyománnyá vált szeptemberi virág   és  terménykiállítás.

 

Kocsis József 2002-ben úgy döntött, hogy a háta mögött hagyott hosszú, eredményes évek után átadja a „v ezénypálcát” fiatalabb generációnak. Átmeneti időre Króneisz Flórián vállalta a megbízást, aki munkaköri elfoglaltsága miatt idő hiányában nem tudott hosszabb időre elnöki munkát vállalni.

Rongits Pál elnök/2004-2012/ 2012-be úgy döntött,hogy

az előző sikeres,eredményes évek után 2013-ban átadja a Kertbarátok Körének szervező,irányító munkáját.

A tagság többsége személyemnek szavazott bizalmat,a

munkámat segítő vezetőséggel együtt.Az eddigi jó eredményeket folytatva,a tagok javaslatait,ajánlásait beépítve folytatjuk munkánkat.

 

 Éves munkaterv alapján dolgozunk amit a tagok javaslatai alapján állítunk össze. Előadásainkat részben tagjaink, részben külső előadók /egyetemi tanárok, orvosok, intézmény-vezetők/ tartják. Megtisztelnek bennünket, hogy elfogadják meghívásunkat, eljönnek közénk útmutatót adnak a kerti munkákhoz, ellátnak orvosi tanácsokkal és tájékoztatnak a város fejlődéséről. Munkatervünkben kiemelten kezeljük a farsangi batyusbált, a borbírálatot, a kertszemlét, a szeptemberben megrendezett hagyományos virág és terménykiállítást. Az évet a bensőséges karácsonyi ünnepséggel zárjuk.

 

A fentiek ha felkeltették érdeklődését kérem lapozza honlapunkat.

 

Remélem, mint visszatérő honlaplátogatótól úgy köszönhetek el a vezetőség és a tagság nevében: v i s z o n t l á t á s r a !

 

                     Hegedüs Csabáné

                          elnök