Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bemutatkozás

KERTÉSZKEDJ,MŰVELŐDJ,BARÁTKOZZ.

VÉDD A TERMÉSZETET ÉS A KÖRNYEZETET!

 

 

Kertbarát kör elnökének bemutatkozása

A Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre, 2017 december 4-től, Jáni Lajos személyében, új elnökként köszöntöm a kedves honlap látogatónkat. Köszönöm, hogy megtisztelt érdeklődésével bennünket. Szakkör 1972-ben alakult néhány természetet szerető, kedvelő kiskert tulajdonossal. Céljuk az volt, hogy kicserélik gondolataikat, tapasztalataikat, majd azt továbbadják. Szakkör elnökének Gáti Józsefet választották. Az első elnök betegsége miatt l984-ben lemondott és a munkák irányítását átadta Horváth Imrének. Három év után 1987-ben Horváth Imre szintén betegség miatt lemondott. A szakkör tagjai Kocsis Józsefet választották meg elnöküknek. A létszám /50-80 fő/ növekedésével a szakmai érdeklődés is nőtt. Elhatározták, hogy külső előadókat, egyetemi tanárokat kérnek fel a kerti munkákat segítő előadások megtartására. Nemsokára úgy döntöttek, hogy a kerti munkájuk gyümölcseit bemutatják a városunk érdeklődő közönségének. Ez volt a kezdete a ma már hagyománnyá vált szeptemberi virág és terménykiállításnak.

Kocsis József 2002-ben hosszú,és eredményes évek után átadta helyét fiatalabb generációnak. Egy időre Króneisz Flórián vállalta a megbízást, aki munkaköri elfoglaltsága miatt idő hiányában nem tudott hosszabb időre elnöki munkát vállalni. Rongits Pál elnök vette át az elnöki szerepet,2004-2012 között. Az eredményes évek után 2012-ben úgy döntött, hogy az egyesület élére közgyűlést hív össze és új elnöknek adja át a vezetést, s ezt 2013-ban megtette. Az alapszabály szerint megtartott közgyűlésen a tagság Hegedüs Csabánénak szavazott bizalmat öt évre, az új vezetőséggel együtt. Az jó eredményeket folytatta, a tagok javaslatait, ajánlásait beépítette a munkaterv kidolgozásánál. Előadásokat részben tagjaik, részben külső előadók /egyetemi tanárok, orvosok, intézmény-vezetők/ tartották.

Mandátumának lejártával a közgyűlés személyemet választott meg elnöknek, titkárnak Liszkai Lórántot és háromtagú vezetőséget. Ennek megfelelően az alapszabályt 2017.december 4-ével megváltoztattuk. Munkatervünkben folytatjuk elődeink által kezdeményezett népszerű programokat, mint a farsangi bál, egyesületünk tagjai által benevezett borbírálatot, kertszemléket, és a hagyományos virág- és terménykiállítást, továbbá életszerűbb elemeket alkalmazva tagjaink aktivitásának fokozására. Év közben tanulmányutat szervezünk egyesületünk tagjai részére és az évet a bensőséges karácsonyi ünnepséggel zárjuk.

Kedves honlapot böngészők, ha felkeltettük érdeklődését kérem, lapozza honlapunkat. Remélem, mint visszatérő honlapunkat látogatótól köszönhetek el a vezetőség és a tagság nevében:  Jáni Lajos elnök