Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az új elnök tájékoztatása:

Kertbarát kör első összejövetele.

A Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre január 8-án megtartotta az első közgyűlését a Művelődési Központban. A múlt év decemberében megválasztott új vezetőség a közgyűlés megkezdése előtt egy órával összeült, kidolgozta a stratégiát az előttük álló feladatokra. A múlt évet 73 lelkes taggal zártunk és az első összejövetelünkön már 80 fős aktív tagból 68-an voltunk jelen. A lelkes és már nem fiatal ambiciózus csapat aktív hozzáállása meglepetés volt a számomra és egyben dicséretre méltó. Megújuló vezetéssel, megújuló módszerekkel, „Munkatervünk” szerint, szeretnénk a hangulatot, lelkesedést felkelteni a tagság körében és ehhez neves előadókkal, nívós kirándulásokkal, kertészeti,- gyógynövényi bemutatókkal, kiállításokkal, a kertészetet kedvelők érdeklődési körének formálásával kívánjuk felhívni magunkra a figyelmet. Mindezek szemléltetésére lehetőséget biztosítunk a kertbarátok honlapján, a www.mvarkertbarat.eoldal.hu és a zártkörű „Kertbarátkör Mosonmagyaróvár” Facebookon, valamint a térségi és helyi sajtóorgánumokban.

Az egyesületünk célja sokrétű, városunkban és környékén élő, kertészkedő emberek tevékenységének összefogása a legfontosabb, amit politikamentesen kívánunk megvalósítani. Fontosabb céljaink a következők: környezetünk védelme és szépítése, környezet- és növényvédelmi tájékoztatás, biokertészet megvalósítására törekvés, talajerő gazdálkodás, kertészeti kultúrák, gyümölcsösök fontos munkálatainak, aktuális feladatainak szakszerű tájékoztatása, feldolgozási, tartósítási tapasztalatok megosztása, borkezelés, pinceműveletek ismertetése, távolabbi vidéken történő helyszíni szemle tartása, gyógy- és fűszernövények népszerűsítése.

Az elmúlt több évtizedes kertszemlék, tanácsadások, gyümölcsfametszési gyakorlati bemutatókat továbbra is napirenden tartjuk, amelyre fokozott érdeklődés adódik. A tevékenységünk immár nemzetközi szintérre is kiterjedt, hisz minden évben a városvezetéssel összehangolva Szlovákiában Dunaszerdahelyi közösséggel közös találkozókat szervezünk.

A Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre szívesen fogadja az érdeklődőket, hisz a magas életkort elérő tagjainkban is van változás. Az új e-mail címünkön janilajos@gmail.com szívesen fogadjuk a lelkes érdeklődőket, az egyesületünk támogatóit, működésünkhöz segítséget nyújtókat. Kívánok a Mosonmagyaróvári Kertbarátkör tagjainak erőt, egészséget és Boldog  Új esztendőt.     

Jáni Lajos elnök