Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


JANUÁR 24.FARSANG.

H A V I     P R O G R A M !

 

DÁTUM: 2018.január 24.

 

IDŐPONT: 13 -20 óra.

 

 

TÉMÁK:

 

            G

Farsangoltunk

 

A Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre január 24-én megtartotta a hagyományos Farsangi Bálját, un. „Batyus Bált”. Kora délutántól estig tartó bohókás, farsangi mulatságon támogatóink közül is eljöttek, mások küldtek ajándékot. Megtisztelt jelenlétével tiszteletbeli tagtársunk Dr.Nagy István államtitkár úr, valamint meghívott vendégek közül, Dr.Prof. Schmidt Rezső úr, Máriakálnok polgármestere Dr.Tóásóné Gáspár Emma, és Németh Andrea a városfejlesztési osztályról.

A megjelent több mint hetven kertbarát a kertbarátok himnuszának éneklését követően, vidáman szórakozott az amatőr „színészek előadásán”, a paródiákon, s nagy tapssal jutalmazta az énekkarokat és díjnyertes versmondót. Saját tagok sorából verbuválódott vállalkozó zenészek is kitettek magukért, majd őket követte a hivatásos zenész, aki zenegépével, szintetizátorral szolgáltatta a talpalávalót. Az első perceket követően egyre többen bátorodtak fel és perdültek táncra a 72 éves átlag életkorú lelkes egyesületi tagok. Jó volt nézni, köztük élni, látni az örömteli arckifejezéseket. A saját készítésű sütemények, italok díszítették az asztalt, amely egyre jobban fogyott az asztalokról.

A január 6-án kezdődő farsang, amely február 14-ig tart, olyan időszak, amikor a kertbarátoknak téli szünet van. Tavasszal jön el az idő, amikor a téli nyugalmi állapotot, felváltja a disz cserjék, gyümölcsösök gondozása, permetezése, a vetemények helyének előkészítése. Az enyhe tél rászolgált a permetezés fontosságára, mert a kártevőket nem ritkította meg a téli fagyos időszak.

A lelkesen kitartott kertbarát társaim este nyolc órakor köszöntek el és bíztattak, hogy jövőre is eljönnek. Megérte a farsangra eljönni – köszönt el a 91 éves Juci néni.

Jáni Lajos

kertbarát elnök