Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TERMÉNYBEMUTATÓ:2015.

kertb.-termenykiall.2015--kepe.jpgkertb.termenykiall.2015.kepe.jpg

Gyönyörű és gazdag volt ismét a kertbarátok termény és virágkiállítása

 

A hosszan tartó hőség ellenére szemet gyönyörködtető zöldségek, gyümölcsök és virágokon át sikerült ismét bepillantást nyújtani a mosonmagyaróvári kertbarátok munkájába.

A szeptember 2-5. között, a Nyugat - magyarországi Egyetem Lucsony u. 2. épületének aulájában megrendezésre került kiállítás megnyitóján Hegedüs Csabáné elnök köszöntötte a meghívott vendégeket, kertbarátokat és az érdeklődő mosonmagyaróváriakat. Bemutatta az idén első alkalommal résztvevő Vackor és Hildegard óvodát, majd felhívta a figyelmet a különleges növényekre, mely kiemelt helyén állt a rendezvénynek és idén szintén első alkalommal mutattuk be őket. Dr. Schmidt Rezső, az egyetem dékánja üdvözölte a rendezvényt és az annak munkájában résztvevőket, kiemelve a kertművelés jelentőségét, elismerését az ebben élenjáró kertbarátoknak. Az agrár-ill. élelmiszertudománnyal foglalkozó egyetemen szakmába vágó, méltó helye volt a kiállításnak.

A megnyitón kiemelkedő esemény volt a 2015. évi „Magyarország legszebb konyhakertje” verseny mosonmagyaróvári díjainak átadása, melyeket Dr. Iváncsics János Mosonmagyaróvár város Önkormányzatának alpolgármestere és Németh Andrea a verseny koordinátora adott át. Az ünnepségen Bodó Zoltán, Mosonmagyaróvár plébánosa áldotta meg a terményeket, remélve, hogy a következő években is jó lesz a termés.

 

                                                                       Hegedűs Csabáné

                                                         Mosonmagyaróvári Kertbarát Kör

                                                                                elnök